Moni tietää paikan demi.fi. Monella on siellä kivaa. Mutta monella siellä on tapahtunut jotain ikävää. Minä olen tästä esimerkki. Tein täysin viattoman keskustelun ja sain siihen hyvin paljon ilkeitä kommentteja. Rehellisesti sanottuna se ei minua haitannut mutta silti päässäni napsahti. Tajusin kuinka ilkeitä demittäjät ovatkaan. Silloin päätin, että tälle asialle on PAKKO tehdä jotain.

Mietin eri vaihtoehtoja missä harjottaisin tätä kiusaamisenvastaista kampanjaa ja tulin siihen tulokseen, että blogi on erittäin hyvä tässä kampanjassa. Syitä tähän on se, että ihmisten on helppo ja kätevä seurata miten tämä edistyy. Toivon sydämeni pohjasta tämän auttavan ihmisiä tajuamaan kiusaamisen vakavuuden.

Kiusaaminen netissäkin on vakavasti otettava juttu. Se saa aikaan yhtä pahaa jälkeä kuin esimerkiksi koulussa kiusaaminen. Miksi ihmiset sitten kiusaavat? Yleisin syy tähän taitaa olla se, että kiusaaja on niin epävarma itsestään että täytyy pönkittää omaa itsetuntoaan haukkumalla ja pilkkaamalla muita. Kiusaaja voi olla myös kateellinen sille jota kiusaa. Myös ihastunut ihminen saattaa kiusata ihastustaan rajustikin. Mikään näistä syistä ei kylläkään ole mikään hyväksyttävä tekosyy kiusaamiselle. KIUSAAMINEN ON AINA VÄÄRIN. 

Millaisia eri nettikiusaamisen muotoja sitten on olemassa? Niitähän on monia mutta listaanpas muutamia:

1. avoin haukkuminen tai pilkkaaminen

2. pilkkaavat keskustelut jostakin ettei nimeä mainita mutta tiedetään ketä kiusaaja tarkoittaa

3. linkitetään toisen kuvia ja sitten haukutaan niitä

4. kettuilu toisen kuvaan tai keskusteluun 

5. syrjiminen

Katsotaan herättääkö tämä ilkimyksiä! Nimittäin kiusaaminen voi äityä niin pahaksi, että kiusattu tekee jotain pahaa itselleen tai toisille.


!!!!!!!!!!DEMI KIUSAAJAVAPAAKSI 2012!!!!!!!!!!!